0512 - 571 030
 0512 - 571 030

Over ons

Gebundelde krachten
De Bouriciuslaan Tandartsenpraktijk werd in januari 2000 opgericht, toen zes Drachtster tandartsen hun krachten bundelden. De voormalige school aan de Bouriciuslaan werd grondig verbouwd tot vijftien identieke behandelkamers, een wachtruimte, kantine en vergaderzaal.

Klaar voor de toekomst
Inmiddels zijn we ruim 20 jaar verder en verbouwden en moderniseerden we in 2019 de praktijk opnieuw. De praktijk is op vele fronten klaar voor de toekomst, met betere behandelmethoden en meer comfort voor de patiënt.

Modernste 3D technieken
Zo maakten we ruimte voor de modernste 3D toepassingen binnen de tandheelkunde, zoals een 3D röntgenapparaat (CBCT), mondscanners en 3D-printers. Met een CBCT-scan kunnen we zowel panorama röntgenfoto’s (OPG) maken als driedimensionale röntgenfoto’s. Niet alleen zijn de beelden veel scherper, ook is er veel meer op te zien, zoals  de zenuwbanen, de hoeveelheid en de conditie van het bot etc.

Niet meer 'happen'
Een andere nieuwe toepassing zijn onze mondscanners, waardoor in veel gevallen niet meer 'gehapt’ hoeft te worden.  Door de geavanceerde techniek van de mondscanner kunnen we uw gebit nog gedetailleerder in kaart brengen. Is de scan klaar dan wordt deze met een druk op de knop digitaal verstuurd naar ons tandprothetisch 3D laboratorium waar uw gebit geprint wordt.

Onzichtbare beugel
De mondscanner wordt ook veel gebruikt bij implantologie en bij de orthodontie. De scan is de basis voor het maken van een behandelplan voor bijvoorbeeld de ‘onzichtbare beugel’ van Spark. Met deze snelle en moderne technieken verhogen we onze kwaliteit en vergroten we uw comfort.

Multidisciplinair onder één dak
Onze tandartsen hebben hun kennis op verschillende gebieden uitgebreid met specifieke kennis. Daarom kunt u bij De Bouriciuslaan onder één dak terecht voor bijv. orthodontie, esthetische tandheelkunde, (uitgebreide) prothetiek en implantologie.  Het kan daarom zijn dat u als patiënt tijdens uw behandeling verschillende tandartsen ziet.

Voorkomen is beter dan genezen
Tot slot is onze focus meer en meer gericht op preventieve zorg, voorkomen is immers beter dan genezen. Door onze coachende rol willen we gebitsproblemen voorkomen en u helpen bij een gezondere levensstijl. Ons team is hiervoor speciaal opgeleid en helpen u te zorgen voor een goede mondgezondheid. 

 

Vacatures

Klik op de afbeeldingen voor de PDF bestanden

Nieuws

SPOEDAFSPRAKEN

Graag informeren we u over de manier waarop we u helpen bij spoedeisende klachten, pijn of ongemakken.
Zoals altijd is ons doel u dezelfde dag te helpen bij spoed of klachten.

LEES VERDER
Patientenstop

Het grote aantal patiënten binnen onze praktijk leidt op dit moment helaas tot een erg lange wachttijd. Om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen nemen wij vanaf 1 juli 2021 helaas geen nieuwe patiënten aan.
De patiëntenstop geldt  NIET voor verwijzingen betreffende orthodontie en tandprothetiek.